ממשיכים עם סיכום המוזיקה לשנת 2012. אחרי החלק הראשון, שכלל כמה שירים שתפסו לי את האוזן השנה, מגיע החלק השני שמביא מוזיקה מנורווגיה, שבדיה, בריטניה וכמובן מארה"ב. אז בלי לקשקש יותר מדי, הנה העשירייה השנייה בסדרה. ולמי שאין ממש סבלנות, הלינק לפלייליסט רצוף של העשירייה ממש כאן
11) Sliegh Bells - Comback Kid
האלבום השני של אלקסיס קראוס (Alexis Krauss) ודרק מילר (Derek Miller) מברוקלין, Reign Of Terror, זכה לתשבוחות כשיצא בתחילת השנה. החבר'ה האלה מייצרים מוזיקה רועשת עם הרבה סינתיסייזרים ותופים אלקטרוניים, כשהקליפ הזה מדגים במידה רבה את התשוקה האמריקאית לנשק ומדוע אולי צריך לאסור אותה אחרי הטבח שהתרחש בבית הספר בקונטיקט השנה.
12) Beach House - Lazuli
גם השיר השני מגיע מצמד אמריקאי, הפעם מבולטימור (יש מוזיקה בבולטימור!), שנקרא Beach House. השנה הם הוציאו את אלבומם הרביעי Bloom שהמשיך את הקו המוזיקלי של דרים-פופ על סף האינדי רוק. ויקטוריה לגראנד (Victoria Legrand) מספקת את עיקר השירה ואלכס סקאלי (Alex Scally) אחראי על העיבודים והנגינה בעיקר כך ש-Lazuli בהחלט ממצה את השילוב המצויין ביניהם.
13) Sussanne Sundfor - White Foxes
סוזאן סונדפור (מקווה שכך הוגים זאת בעברית) מגיעה מנורווגיה, ארץ הפיורדים. בשנים האחרונות גדלה החשיפה למוזיקה שנעשית במדינות סקנדינביה מה שהנחית לנו את סיגור רוס (Sigur Ros) ומום (Mum) המופלאים מאיסלנד הרחוקה. השיר White Foxes לקוח מתוך אלבומה החמישי! של הזמרת בת ה-26, שנקרא The Silicone Veil והיא זוכה לפופולאריות לא מעטה בארץ מוצאה. הקליפ לא מומלץ לבעלי לב חלש, אבל הוא אחד היפים והמרגשים שראיתי השנה וככל הנראה השיר הטוב ביותר ששמעתי (ותודה לגיאחה על החשיפה הראשונית...)
14) First Aid Kit - Dance To Another Tune
ממשיכים בסקנדינביה ועוברים לשוודיה, שהופכת להיות מעצמת אינדי-פופ לא פחות מאשר היא הייתה מעצמת אירוויזיון. בשנים האחרונות, שוודיה היא לא רק אבבא (ABBA), רוקסט (Roxette) או הקרדיגנס (The Cardigans) אלא הרבה מאד קולות מגוונים ומעניינים. First Aid Kit הוא צמד אחיות-זמרות בשם ג'ואנה וקלרה סודרברג (Johanna and Klara Soderberg) שהוציאו בתחילת השנה את אלבומן השני, The Lion's Roar, מתוכו בחרתי את השיר היפהפה הזה.
15) Bill Fay - Jesus Etc
האם אפשר להיעלם למשך 41 שנים ואז לחזור לתודעה? תשאלו את ביל פיי, אמן קאנטרי-פולק בריטי שלא השמיע את קולו כמעט מאז 1971, כשסיים את חוזהו בחברת התקליטים בה היה באותה עת. עם הזמן הוא הפך להיות מעין אגדת פולק, דוגמת ניק דרייק (Nick Drake), אבל עם הבדל אחד קטנטן, הוא חי.... ופתאום, כמו בסיפורי מעשייה, יצר איתו קשר ג'ף טווידי (Jeff Tweedy), סולם ווילקו (Wilco) וגרם לו לחזור לשיר. ואיזה אלבום מדהים הוא הוציא השנה, אחרי יותר מארבעה עשורים, בשם Life Is People. השיר הזה הוא המחווה הקטנה שלו לווילקו של טווידי עם חידוש לשים Jesus Etc., כנראה הקאמבק המרגש של השנה שלא שמעתם עליו...
16) Elbow - Buffalo Ghosts
אין הרבה להקות בעולם שיכולות להוציא אלבום B-Sides שיישמע כמו אלבום אולפן רגיל הממתין לשיגור לתחנות הרדיו ולסטרימינג האינטרנטי. אחת הלהקות שמסוגלות להכניס ולהוציא שירים מאלבומים מבלי להבדיל כמעט ברמתם היא אלבו (Elbow) הבריטית, שאני לא מתבייש לומר שהן אחת האהובות עליי כיום. השנה הם הוציאו את Dead In The Boot ממנו היה די קשה לבחור מה להשמיע, אז הלכתי על רוחות הרפאים של הבאפלוס.
17) Bat For Lashes - Laura
האי הבריטי ניפק השנה עוד כמה שירים יפהפיים. השיר Laura לקוח מתוך אלבומה השלישי של Bat For Lashes המוכשרת, שנקרא The Haunted Man. בלדת פסנתר שקטה שנמתחת אל מעבר לגבולות הפנטזיה הסטנדרטיים שהיא טווה באלבומיה. האלבום הנוכחי מהווה התפתחות יפה של הזמרת הזו, שאולי חתרה יותר לכיוון המיינסטרים, אבל עושה זאת בדרכה שלה.
18) Regina Spektor - All The Rowboats
רגינה ספקטור כבר הגיעה למיינסטרים. בזכות אלבומה Begin To Hope היא הפכה להיות בת השכן הנחמדה ששרה שירים מתקתקים תוך הפגנת הוירטואוזיות שלה על הפסנתר. What We Saw From The Cheap Seats ששוחרר השנה הוא ניסיון לצאת מעט מהמסגרות אליה תחבו אותה הביקורות האחרונות ואין מוצלח מהשיר All The Rowboats כדי לסייע לה במשימה. ספקטור מחברת כאן היטב את צלילי הפסנתר הקלאסיים עם ביטים אלקטרוניים ושירה צלולה שמייצרים אווירה אפלולית ומסקרנת. אחלה שיר.
19) Jessie Ware - Wildest Moments
אלבום הבכורה של ג'סי וויר (Jessie Ware) היה אחד האלבומים המסקרנים ששמעתי השנה. אני לא כל כך אוהב מוזיקה שחורה ולא ממש מתחבר לתרבות הגנגסטה שהיא מאד ערסית והפכה להיות נדבך משמעותי בתרבות האמריקאית (תראו את ההערצה שזוכים לה השנה קנדריק לאמאר ופרנק אושן). וויר מייצרת משהו על גבול הסול והדרים-פופ הלבן וזה פשוט נשמע מדהים. ממליץ לכל אחד לפנות מעט זמן כדי להקשיב ל-Devotion המעולה שלה, שהוא אחד מאלבומי הבכורה הטובים של השנה
20) Soulsavers - Longest Day
דייב גהאן (Dave Gahan) די פישל ברוב הפרוייקטים שהוא הלך אליהם ולא נקראו דפש מוד (Depeche Mode). קריירת הסולו שלו לא התרוממה לגבהים יוצאי דופן וגם להקת המקור שלו די מדשדשת בשנים האחרונות (והוואי על להקות שבשיאן לדשדש כמוה). החיבור עם שומרי הנפשות עשה לו רק טוב, לא פחות מאשר הוא עשה למארק לאנגן באלבומיהם הקודמים. גהאן מביא את דפש מוד לשירים ושומרי הנפשות מביאים את האלקטרוניקה הרכה ויחד הם יצרו אלבום שזכה למעט מדי תהודה, The Light The Dead See, ממנו בחרתי את השיר המעולה הזה